Waarom ben je hier komen werken?
Hoe kan ik bijdragen aan een eerlijkere wereld? Ik dacht altijd dat ik daarvoor iets bijzonders moest doen. Via allerlei zijpaden kwam ik erachter dat ik voldoening haal uit secretariële werkzaamheden en waar kan ik dan beter terecht dan bij Kenniscentrum Ongelijkheid? Ik wil het mijn collega’s zo makkelijk mogelijk maken om hun idealen waar te maken. En als ik dat kan doen met een lach en een vriendelijk woord, ben ik een tevreden mens.
Wat is je ambitie bij het Kenniscentrum Ongelijkheid?
Het zou mooi zijn als ik naast ondersteuning bieden bij verschillende zaken ik mezelf kan uitdagen om de boodschap van Kenniscentrum Ongelijkheid zodanig te belichamen dat mijn eigen handelen en communicatie de kernwaarden van inclusie, rechtvaardigheid en gelijkwaardigheid uitstralen. Ik wil zo actief bijdragen aan het verkleinen van ongelijkheid in de samenleving. Dat betekent ook dat ik bereid ben mijn eigen vooroordelen onder ogen te zien, radicaal eerlijk te zijn tegenover mezelf, en licht te werpen op de blinde vlekken die ik met me meedraag.
Waar ben je het meest trots op als je kijkt naar wat het Kenniscentrum al heeft bereikt?
Dat het mensen op beleidsniveau (in Amsterdam) heeft aangezet om anders naar hun keuzes te kijken, zodra ze zich geconfronteerd worden met gemarginaliseerde groepen in de samenleving. En wat ik ook heel erg mooi vind is de DIY-mentaliteit, de zogenaamde grassrootsbewegingen. Dat vind ik zo inspirerend! Ik hou ervan dat er op een lokaal niveau wordt gekeken naar manieren om gelijkwaardigheid te bevorderen, dat de buurten zelf de plek zijn waaruit gemeenschapszin kan ontstaan.