Waarom ben je hier komen werken?
Van jongs af aan ben ik geïnteresseerd in hoe samenlevingen worden vormgegeven en met name in (on)gelijkheid tussen mensen, groepen en landen. Ik vind dat iedereen in Nederland zich moet kunnen ontwikkelen. Je achtergrond, postcode of financiële situatie zouden niet van invloed moeten zijn op je kansen op goed onderwijs, werk of een gezond en veilig leven. Daarom heb ik bij JINC en Oxfam Novib gewerkt, om bij te dragen aan meer gelijkheid in de wereld én om als campaigner zo veel mogelijk mensen te betrekken bij de strijd voor meer gelijkheid. Ik kijk ernaar uit om bij het Kenniscentrum Ongelijkheid bij te dragen aan meer gelijkheid in mijn eigen stad.
Wat is voor jou het belang van de koppeling tussen beleid – praktijk – onderzoek?
Hoe mooi is het als nieuw beleid vormgegeven kan worden wat gesteund wordt door onderzoek, én daadwerkelijk aansluit bij de leefwereld van mensen in de stad. Ervaringen, problemen en inzichten van bewoners zijn bij het Kenniscentrum Ongelijkheid het startpunt van onderzoek en de resultaten daarvan dragen bij aan nieuw beleid. Goed voor de bewoners en de stad!
Wat hoop je hier de komende tijd te kunnen doen?
Er wordt een hoop mooi onderzoek gedaan vanuit het Kenniscentrum Ongelijkheid. Mijn ambitie is om deze kennis breed toegankelijk te maken en ervoor te zorgen dat het bij de juiste mensen terechtkomt: beleidsmakers en organisaties uit de praktijk. Maar ook dat deze kennis, samen met ervaringen en inzichten van bewoners, concrete beleidsaanbevelingen opleveren. Zoals mijn functie het al goed samenvat: kennisdeling én toepassing!